Øreakupunktur

oere-langoere

Øreakupunktur

Øreakupunktur kan egentlig kaldes ‘mikrozoneterapi’ da principperne for diagnose og behandling er de samme som for zoneterapi

Zoner der relateres til hele kroppen, findes på ørets for- og bagside. Øreakupunktur har som behandlings­form været kendt i århundreder og tager sit udgangspunkt i menneskets balance.

Øreakupunktur regulerer gennem behandling den ubalance, der har forårsaget sygdom, smerter eller andre skavanker. Hele menneskekroppen afspejler sig i øret på samme måde som på fødderne ved zoneterapi.

Når sygdom eller ubalancer opstår i kroppen, vil der i øret opstå ømme trykfølsomme punkter, der refleksmæssigt svarer til sygdommens placering.

Øreakupunktur er særlig effektivt mod

  • lidelser i bevægeapparatet (muskel- og ledsmerter),
  • kroniske samt akutte skader,
  • allergier,
  • smerter,
  • migræne og hovedpine,
  • hedeture,
  • søvnproblemer,
  • hormonelle lidelser,
  • følelsesmæssige problemer som angst, uro, stress, udbrændthed, sorg og lettere depressioner.

Hvordan

Ved at isætte en akupunkturnål i det ømme punkt, vil signalet blive returneret til det sted i kroppen, hvorfra det kom og her fremkalde en normaliserende effekt i den pågældende ’syge’ legemsdel.

De belastede zoner/punkter, findes med en punktsøger eller en lille metalstav. Ømme punkter behandles ved at stikke fine akupunkturnåle en ½ til 1 ½ mm ind i huden. Nålene sidder i ørerne 15-30 min og udøver deres virkning.

Øreakupunktur kan gives som behandling alene. Det er også et meget effektivt supplement til zoneterapi og fysiurgisk massage.

Jeg benytter både almindelige akupunkturnåle og små permanåle, som bliver siddende i øret til de selv ryger ud.

Øreakupunktur – uden nåle.

Er du som mange andre nervøs for nåle, er der alligevel meget effektiv hjælp at hente fra øreakupunkturen – uden brug af nåle. Ved at placere små plastre med frøkugler over de belastede punkter, kan punkterne aktiveres uden brug af nåle.

Plastrene med de små frøkugler sidder på ørerne i 2-4 dage og skal jævnligt aktiveres ved let massage i den tid de sider fast. Plastrene kan tåle almen bad og hårvask og kan uden videre tages af.

Denne form for behandling er også meget velegnet til børn.


BOOK ONLINE